Tips

Voorbeeldactiviteiten

Op zoek naar een gepaste activiteit? Laat je inspireren door deze activiteiten. Zowel groots als intiem. Op afstand of meer bij elkaar.

Heb jij een activiteit die in dit inspiratierijtje moet? Mail het op weektegeneenzaamheid@minvws.nl. Dank je wel! 

Vanaf het balkon

Niet alleen in lockdown-tijd zorgt het voor verbinding tussen buren: balkonactiviteiten. Zoals balkon-bingo, balkon-bewegen of balkon-concert.

Gebakjesactie

Stimuleer een bezoekje door gebak beschikbaar te stellen: gebakjesactie.

Samen eten

In welke vorm je dit kan organiseren, is nu nog onbekend. Zoals in 2020 thuis voor de livestream of zoals in voorgaande jaren in een grote zaal. Maar één ding is zeker: samen eten verbindt.

Challenge

Organiseer een challenge met veel kleine acties. Samen kunnen ze een groot verschil maken..

Kaartjesactie

Even laten weten dat je aan iemand denkt. Zoals met een kaartjesactie.

Wensboom

In deze wensboom mag iedereen die zelf eenzaamheid ervaart of iemand kent die wel wat extra aandacht kan gebruiken, een wens plaatsen. Een aantal wordt uitgekozen om uit te laten komen.

Speciaal product

In de Week tegen Eenzaamheid 2020 legde een supermarkt speciale kletspakketten in de winkel, inclusief een ‘van mij voor jou’ weggeefdoosje en wenskaartje.

Breng mensen in contact

Een tijdschrift dat lezeressen belbuddy maakte van een jongere. Een organisatie riep jongeren op te gaan wandelen met bewoners van woonzorgcentra. Een museum liet onbekenden samen een tentoonstelling bezoeken. Breng mensen in contact!

Themabijeenkomst

Een themabijeenkomst maakt eenzaamheid bespreekbaar en vergroot de kennis erover bij professionals, vrijwilligers en inwoners.

Succes!