Online

Hogeschool van Amsterdam houdt webinar over eenzaamheid onder jongeren

Ben je leerkracht, begeleider, coach, sociaal werker of andere professional die met jongeren werkt en wil je meer weten over eenzaamheid onder jongeren? Doe mee aan een interactief webinar op donderdag 6 oktober georganiseerd door de Hogeschool van Amsterdam.

Eenzaamheid onder jongeren is een onderschat probleem. Het kan ernstige gevolgen hebben zoals het ontwikkelen van psychische problemen. Jongeren geven aan dat het praten over eenzaamheid lastig is, dat komt onder andere door de druk op social media om te laten zien dat het goed gaat: hierdoor kan er schaamte ontstaan om over eenzaamheid te praten.

Heb jij door wanneer iemand eenzaam is?

Als professional heb je een grote rol bij het bespreekbaar maken van eenzaamheid. Maar dat is niet altijd makkelijk. Soms zijn gevoelens van eenzaamheid moeilijk te herkennen. En als je het doorhebt, hoe pak je het dan aan om een jongere te ondersteunen, vooral wanneer er ook andere problematiek speelt.

Ik was wel met anderen maar voelde me toch alleen’. Myron, leeftijd 18/19 jaar
(Luister naar zijn verhaal)

De Hogeschool van Amsterdam binnen de Academische Werkplaats Transformatie Jeugd Amsterdam een praktische en handzame e-learning ontwikkeld over eenzaamheid. Deze e-learning vormt ook de basis van een train de trainer (ontwikkeld door Leven Lang Ontwikkelen HvA) die organisaties kunnen inzetten om hun werknemers te trainen in het herkennen van eenzaamheid.

Webinar in Week tegen Eenzaamheid

Op 6 oktober van 16.00 tot 17.30 uur vindt het webinar plaats over eenzaamheid onder jongeren en hoe je eenzaamheid kunt herkennen. Op deze pagina van de website van de Hogeschool van Amsterdam vind je meer informatie, en onderaan de pagina staat de button om je aan te melden.