Week tegen Eenzaamheid

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid zijn er elk jaar honderden activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. 

Video: bedankt voor je deelname!

Bekijk hier wat activiteiten voor mensen betekenen. Samen maakten we van de Week tegen Eenzaamheid 2022 een actie die verschil maakt.

Ga naar de video 

Over de Week tegen Eenzaamheid

Kom erbij! In de Week tegen Eenzaamheid staat ontmoeting en verbinding centraal. Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het bezoeken of organiseren van een activiteit. Samen maken we van de Week tegen Eenzaamheid een succes!

Actieprogramma Eén tegen eenzaamheid

De Week tegen Eenzaamheid wordt in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid georganiseerd door het ministerie van VWS.

 

De Week tegen Eenzaamheid 2023 is van 28 september t/m 4 oktober. 

Deelnemen

Organiseer je een activiteit? Coördineer je de Week tegen Eenzaamheid in je gemeente? Op deze pagina bieden we je praktische hulpmiddelen en ondersteuning. Kun je iets niet vinden of wil je overleggen? Neem contact op met het programmateam Eén tegen eenzaamheid via eenzaamheid@minvws.nl.

Eenzaamheid bespreekbaar maken

Wat staat het in de weg om over eenzaamheid te praten? Tijdens het Openingsevent van de Week tegen de Eenzaamheid deelden Andreas Wismeijer (psycholoog en docent aan de Universiteit Tilburg) en Damiaan Denys (hoogleraar psychiatrie aan de Universiteit van Amsterdam) hun inzichten over schaamte, geheimen en mensbeeld.

Lees verder

Activiteiten in 2022

Een greep uit de activiteiten van de Week tegen Eenzaamheid 2022, van 29 september tot en met 6 oktober.

Behoefte aan een gesprek

Eenzaamheid is geen makkelijk onderwerp. Heb je de behoefte om erover te praten, maar weet niet met wie? Bij de Luisterlijn staat 24/7 iemand voor je klaar met een luisterend oor. Kijk op deluisterlijn.nl of bel 088 0767 000 (alleen de gebruikelijke kosten voor je provider of belminuten).