Week tegen Eenzaamheid

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid zijn er elk jaar honderden activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. 

Kom erbij! In de Week tegen Eenzaamheid staat ontmoeting en verbinding centraal. De Week tegen Eenzaamheid 2022 is van 29 september t/m 6 oktober. 

Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het bezoeken of organiseren van een activiteit. Samen maken we van de Week tegen Eenzaamheid een succes!

Actieprogramma Eén tegen eenzaamheid

De Week tegen Eenzaamheid wordt in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid georganiseerd door het ministerie van VWS.

Deelnemen

Organiseer je een activiteit? Coördineer je de Week tegen Eenzaamheid in je gemeente? Op deze pagina bieden we je praktische hulpmiddelen en ondersteuning. Kun je iets niet vinden of wil je overleggen? Neem contact op met het programmateam Eén tegen eenzaamheid via weektegeneenzaamheid@minvws.nl.

Corona

De afgelopen jaren was het organiseren van Week tegen Eenzaamheid-activiteiten een bijzondere uitdaging in een bijzondere tijd. Helaas kunnen we niet voorspellen of en welke richtlijnen gelden ten tijde van de Week tegen Eenzaamheid dit jaar. Lees hier over de actuele richtlijnen.

Inspiratie: de Week van Anja, Carla, Jolanda en Marlous in 2021

We volgden vier mensen betrokken bij het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid op weg naar en tijdens de Week tegen Eenzaamheid 2021. Maak kennis met Anja, Carla, Jolanda en Marlous! Laat je inspireren hoe de Week tegen Eenzaamheid voor jouw gemeente, organisatie of bedrijf kan werken!

Behoefte aan een gesprek

Eenzaamheid is geen makkelijk onderwerp. Heb je de behoefte om erover te praten, maar weet niet met wie? Bij de Luisterlijn staat 24/7 iemand voor je klaar met een luisterend oor. Kijk op deluisterlijn.nl of bel 088 0767 000 (alleen de gebruikelijke kosten voor je provider of belminuten).