Week tegen Eenzaamheid

26 september t/m 2 oktober 2024

Over de Week tegen Eenzaamheid

Honderden activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Dat is de Week tegen Eenzaamheid. Verbinding staat centraal. Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het organiseren of bezoeken van een activiteit. Of door gewoon iets met iemand in je omgeving te doen. Samen maken we van de Week tegen Eenzaamheid een succes!

Actieprogramma Eén tegen eenzaamheid

De Week tegen Eenzaamheid wordt in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid georganiseerd door het ministerie van VWS.

Save the date: Landelijke opening Week tegen Eenzaamheid

Op woensdag 25 september is de netwerkconferentie Landelijke opening Week tegen Eenzaamheid. Vorig jaar met 800 mensen die deelnamen aan sessies over allerlei onderwerpen rond het thema eenzaamheid én een plenair programma met inspirerende sprekers. Meer informatie over de editie van 2024 volgt. Zet hem alvast in de agenda!

Filmpje! Bijzondere en oprechte boodschappen in de videokast

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid 2023 reisde de Eén tegen eenzaamheid Videokast door het land. Doel: over eenzaamheid praten. Hij stond bij de Landelijke Opening van de Week tegen Eenzaamheid in Utrecht, bij de pop-up Resto VanHarte in de Albert Heijn op het Rotterdamse Zuidplein, op de markt in Zaltbommel en in de Haagse Hogeschool. Honderden mensen doken in de videokast en lieten een oprechte boodschap achter. Bekijk de video!

“Beter omgaan met verlies en dood kan eenzaamheid verminderen”

Bij grote levensgebeurtenissen als verlies van een dierbare ligt eenzaamheid op de loer. Maar “door ouder worden, ziek zijn en sterven te omarmen en bespreekbaar te maken, kunnen we onze onderlinge verbondenheid vergroten”, zegt Manu Keirse, een gerenommeerd klinisch psycholoog en deskundige op het gebied van rouw en verlies. In zijn lezing op de netwerkconferentie Landelijke opening Week tegen Eenzaamheid 27 september 2023 in Utrecht geeft hij tips hoe beter omgaan met de laatste levensfase voor verbondenheid kan zorgen, en zo voor minder eenzaamheid. Lees verder

Behoefte aan een gesprek

Eenzaamheid is geen makkelijk onderwerp. Heb je de behoefte om erover te praten, maar weet niet met wie? Bij de Luisterlijn staat 24/7 iemand voor je klaar met een luisterend oor. Kijk op deluisterlijn.nl of bel 088 0767 000 (alleen de gebruikelijke kosten voor je provider of belminuten).