Week tegen Eenzaamheid

Kom erbij! Van 1 tot en met 8 oktober is het Week tegen Eenzaamheid. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid.

Kom erbij! In de Week tegen Eenzaamheid staat ontmoeting en verbinding centraal. Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen. De Week tegen Eenzaamheid 2020 is van 1 t/m 8 oktober .

Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het bezoeken of organiseren van een activiteit. Zo ontstaat een week vol activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Samen maken we van de Week tegen Eenzaamheid 2020 een succes!

Actieprogramma Eén tegen eenzaamheid

De Week tegen Eenzaamheid 2020 wordt in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid georganiseerd door het ministerie van VWS.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsflits van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid via een mail aan: bestrijdeneenzaamheid@minvws.nl. o.v.v. ‘Abonneren nieuwsflits’.

Wat kun jij doen?

Bezoek of organiseer een activiteit. Of, nodig iemand uit voor een activiteit! Houd bij activiteiten de maatregelen m.b.t. het coronavirus in het oog.

Als gemeente

Kijk hier hoe je als gemeente de Week tegen Eenzaamheid kunt benutten. Deze handreiking is samengesteld speciaal voor de Week tegen Eenzaamheid 2020 en werd meegelezen door drie gemeenten die ervaring hebben met de Week tegen Eenzaamheid.

Als organisator van een activiteit

Iedereen kan zich in de Week tegen Eenzaamheid inzetten. Bijvoorbeeld met een ontmoetingsactiviteit of een activiteit die aandacht geeft. Het ministerie van VWS stelt voor activiteiten aankledings- en informatiematerialen beschikbaar. Dit ‘Kom erbij-pakket’ is voor organisatoren kosteloos. Binnenkort kunnen we meer zeggen over de inhoud van het pakket en wanneer het te bestellen is.

Als samenwerkingspartner

Wil je in de Week tegen Eenzaamheid als landelijke organisatie of bedrijf een actie houden of anderszins samenwerken met het ministerie van VWS? Neem contact op via weektegeneenzaamheid@minvws.nl. Lokaal samenwerken? Neem contact op met de gemeente of plaatselijke coalitie tegen eenzaamheid.

Als geïnteresseerde

Doe mee aan de activiteiten. Zelf, of neem iemand mee naar een activiteit. Ze worden doorgaans in september aangekondigd in lokale media.

Handreiking voor gemeenten

De Week tegen Eenzaamheid is een perfecte gelegenheid om op lokaal niveau aandacht voor eenzaamheid te vragen en de aanpak te versterken. Maar hoe doet u dat? Daarover gaat deze pagina. De informatie is bedoeld voor initiatiefnemers, zoals gemeenten, welzijnsorganisaties en lokale coalities, vooral als zij nog niet eerder een Week tegen eenzaamheid organiseerden. De pagina inspireert, informeert en biedt praktische hulpmiddelen om aan de slag te gaan. Zodat u op uw eigen manier van uw lokale Week tegen Eenzaamheid een succes kunt maken. Ga naar de handreiking

Een greep uit de activiteiten Week tegen Eenzaamheid 2019

Door het hele land waren er honderden activiteiten. We laten een selectie speciaal hier zien.