Week tegen Eenzaamheid

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid zijn er elk jaar honderden activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. 

Kom erbij! In de Week tegen Eenzaamheid stond ontmoeting en verbinding centraal. De Week tegen Eenzaamheid 2021 was van 30 september t/m 7 oktober. 

Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het bezoeken of organiseren van een activiteit. Samen maken we van de Week tegen Eenzaamheid een succes!

Actieprogramma Eén tegen eenzaamheid

De Week tegen Eenzaamheid wordt in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid georganiseerd door het ministerie van VWS.

Coronamaatregelen

Er is steeds meer mogelijk. En daar zijn we blij mee. We vragen nadrukkelijk iedereen zich te houden aan de geldende richtlijnen. Mogelijk voelt niet iedereen zich comfortabel bij alles wat weer mogelijk is. Geef elkaar daarom de ruimte, ook om dat uit te spreken. Vragen hoe je aan een QR-code komt? Op coronacheck.nl worden veelgestelde vragen beantwoord. Als je het antwoord niet kan vinden, kun je bellen met 0800-1421 (dagelijks 8-20 uur, gratis).

Informatie voor organisatoren hier.

Week tegen Eenzaamheid 2022

Alvast voor je agenda: donderdag 29 september t/m donderdag 6 oktober 2022.

Interview: “Ik wil eenzame mensen in beweging krijgen”

Bert van Leeuwen is aanjager van de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid en hij presenteert op 7 oktober het online Slotevent van de Week tegen Eenzaamheid. Die rol past goed bij hem. “Als tv-maker én aanjager kan ik een bijdrage leveren om eenzaamheid zichtbaar te maken.” Lees verder

Een selectie van activiteiten in de Week tegen Eenzaamheid

Eenzaamheid is geen makkelijk onderwerp. Heb je de behoefte om erover te praten, maar weet niet met wie? Bij de Luisterlijn staat 24/7 iemand voor je klaar met een luisterend oor. Kijk op deluisterlijn.nl of bel 088 0767 000 (alleen de gebruikelijke kosten voor je provider of belminuten).