Week tegen Eenzaamheid

26 september t/m 2 oktober 2024

Over de Week tegen Eenzaamheid

Honderden activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Dat is de Week tegen Eenzaamheid. Verbinding staat centraal. Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het organiseren of bezoeken van een activiteit. Of door gewoon iets met iemand in je omgeving te doen. Samen maken we van de Week tegen Eenzaamheid een succes!

Actieprogramma Eén tegen eenzaamheid

De Week tegen Eenzaamheid wordt in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid georganiseerd door het ministerie van VWS.

Terugblik 2023: bijzondere en oprechte boodschappen in de videokast

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid 2023 reisde de Eén tegen eenzaamheid Videokast door het land. Doel: over eenzaamheid praten. Hij stond bij de Landelijke Opening van de Week tegen Eenzaamheid in Utrecht, bij de pop-up Resto VanHarte in de Albert Heijn op het Rotterdamse Zuidplein, op de markt in Zaltbommel en in de Haagse Hogeschool. Honderden mensen doken in de videokast en lieten een oprechte boodschap achter. Bekijk de video!

Behoefte aan een gesprek

Eenzaamheid is geen makkelijk onderwerp. Heb je de behoefte om erover te praten, maar weet niet met wie? Bij de Luisterlijn staat 24/7 iemand voor je klaar met een luisterend oor. Kijk op deluisterlijn.nl of bel 088 0767 000 (alleen de gebruikelijke kosten voor je provider of belminuten).