EVENT

Meet-up Nationale en Lokale coalities Eén tegen eenzaamheid

Deelnemers aan de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid en vertegenwoordigers van gemeenten treffen elkaar om de beweging Eén tegen eenzaamheid verder te brengen.

Het Actieprogramma Eén tegen eenzaamheid is inmiddels ruim een jaar op weg om gezamenlijk die trend van eenzaamheid te doorbreken. Deze beweging die op gang is gekomen in Nederland willen we op 15 januari, in de Ridderzaal, markeren en verder brengen. Weten wat we kúnnen doen om eenzaamheid te verminderen en de mensen bij elkaar brengen die dit ook willen doen, is het doel van deze ‘meet-up’.

Meet-up: 15 januari in de Ridderzaal

Aanwezig zijn leden van het aanjaagteam (Neelie Kroes, Hedy d’Ancona, Foppe de Haan, Bert van Leeuwen, Floris Alkemade, Peter Douwes, Colette Cloosterman-van Eerd), leden van de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid en wethouders uit het hele land. Opening is door minister Hugo de Jonge.

De meet-up is op uitnodiging.

Programma

15:30 uur. Registratie en ontvangst
16:30 uur. Opening door minister Hugo de Jonge
16:45 uur. Dagvoorzitter Marianne van den Anker gaat in gesprek met bestuurders, initiatiefnemers en vrijwilligers:

Hoe kom je achter de voorkeur? Een gesprek over het signaalpunt en huisbezoeken. De Rabobank, gemeenten Rotterdam, Zwolle en Zeist komen vertellen over hun ervaringen.
Hoe faciliteer je de beweging? Een gesprek over het bedrijvenfonds KPN Mooiste Contact Fonds en de lokale coalitie in Dronten.
Doen! Een gesprek over ‘de derde helft’ en ‘jong en oud’. Het Nationaal Ouderenfonds, gemeente Schiedam en kinderopvang Partou delen hun inzichten en ervaringen.
Tafelgesprek met leden van de aanjaaggroep Eén tegen eenzaamheid. Bert van Leeuwen gaat in gesprek met zijn collega-aanjagers.

Het seniorenpopkoor Lust for Life zorgt voor een vrolijke noot.

18:00 uur. Netwerkbuffet
20:00 uur. Einde

Meer informatie

Neem contact op met het programmateam.