Over Eén tegen eenzaamheid

Tussen gezond zijn en je goed voelen, zit soms een wereld van verschil. Ongeveer de helft van alle Nederlanders geeft aan zich eenzaam te voelen. Bij ouderen boven de 75 komt eenzaamheid nog veel vaker voor. Nu zijn het zo’n 700.000 ouderen. En als we niets doen, zijn dat er in 2030 meer dan 1 miljoen!

Minder eenzaamheid onder ouderen

Voorkant programmaboekje eenzaamheid Met het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid wil de overheid de trend van eenzaamheid onder ouderen in Nederland doorbreken. We geloven dat dit kan door eenzaamheid eerder te signaleren en het bespreekbaar te maken. En vervolgens een duurzame aanpak te ontwikkelen.

Dit doen we door samen te werken. Landelijk in de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid en lokaal met gemeenten en lokale coalities. Zo ontstaat in de samenleving een brede beweging die ervoor staat dat ouderen meedoen en voelen dat ze ertoe doen – ook als ze minder vitaal en actief zijn. Zo bestrijden we eenzaamheid gezamenlijk.

Download het programmaboekje

Je kunt meer hierover lezen in het programmaboekje Eén tegen eenzaamheid (pdf)

Achtergrond

Achtergrond van het actieprogramma zoals beleidsstukken vind je op de website Rijksoverheid.

Initiatieven

Dé eenzaamheid oplossen kan niemand, maar íemands eenzaamheid doorbreken kunnen we allemaal. Samen zijn we één tegen eenzaamheid. Doe jij mee om deze beweging groter te maken? Op deze website vind je inspirerende initiatieven.

#eentegeneenzaamheid

Heb je zelf iets gedaan wat anderen kan inspireren? Deel het met #eentegeneenzaamheid (en je bent te zien op onze homepage).