fwe

Test

(Fijn en veilig wonen in een vertrouwde omgeving, dat willen we allemaal. Zeker als je ouder wordt en je persoonlijke behoeften veranderen. Het programma Langer Thuis verbetert drie belangrijke voorwaarden om zelfstandig oud te worden, waarin de kwaliteit van leven hoog blijft.)

(Goede ondersteuning en zorg thuis moeten worden afgestemd op individuele behoeften. Professionals gaan als een team rond de ouderen staan. En er komt meer geld voor e-health thuis.)

(In beeld staat: 2.)

(Mantelzorgers en vrijwilligers zijn onmisbaar. We ondersteunen hen waar we kunnen, bijvoorbeeld met respijtzorg.)

(In beeld staat: 3.)

(De woonsituatie van ouderen moet passen bij hun behoeften en wensen. Aanpassingen van de huidige woning of verhuizen naar een andere geschikte woning zijn dan een oplossing.)

(Daarvoor zijn meer vernieuwende woonzorgvormen voor ouderen nodig. Zo realiseren we dat ouderen in hun eigen omgeving zelfstandig oud kunnen worden met een goede kwaliteit van leven.)

(Het Nederlandse wapenschild met daarnaast: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het beeld wordt blauw met wit. Beeldtekst: Meer weten? Kijk voor meer informatie op Rijksoverheid.nl.)