Vrijwilliger

Hier kun je vrijwilligerswerk gaan doen

Wil je vrijwilligerswerk doen tegen eenzaamheid? Jouw inzet is altijd welkom.

Als vrijwilliger

Het is leuk iets voor een ander te doen en geeft voldoening. Dat kan ook buiten je eigen sociale kring als vrijwilliger. Op bijvoorbeeld nlvoorelkaar.nl vind je oproepjes van mensen die behoefte hebben aan gezelschap of een klusje niet zelf kunnen doen. Of kijk bij nlcares.nl als je in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht woont.

Leuk als je van koken houdt: Thuisgekookt.nl.

Voor jongeren is er MDT

Voor jongeren is er MDT: maatschappelijke diensttijd. Je ontdekt je talenten en doet tegelijk iets goeds voor een ander. Bovendien ontmoet je nieuwe mensen. Dit houdt MDT in. Meteen aan de slag? Dat kan makkelijk bij Young Impact.

Vrijwilligerscentrales in hele land

Er zijn in elke regio in Nederland ook vrijwilligerscentrales. Zij kunnen meekijken wat bij je past. En waar in de buurt je hulp nodig is. Je kunt hier zoeken naar de vrijwilligerscentrale bij jou in de buurt. Zorg- en welzijnsinstellingen zoeken meestal ook volop vrijwilligers. Informeer er eens als je een instelling in de buurt hebt.

Samen is nóg leuker

Wil je iemand uit je eigen omgeving helpen? Wist je dat vrijwilligerswerk doen helpt om eenzame gevoelens te verminderen? Wellicht is het een goed idee om samen met diegene vrijwilligerswerk te gaan doen. Dat maakt voor hem of haar de stap kleiner. En jij bent verzekerd van betrokkenheid, enthousiasme en plezier. Daar draait het om!

Denk aan een sportclub, buurthuis of zorg- en welzijnsinstelling bij jullie in de buurt. Of iets specifieks waar jullie interesse ligt.