Vrijwilliger

Hier kun je vrijwilligerswerk gaan doen

Jouw inzet is altijd welkom. Wil je vrijwilligerswerk doen tegen eenzaamheid? Dan is er altijd wel werk te vinden.

Als vrijwilliger

Het is leuk iets voor een ander te doen en geeft voldoening. Dat kan ook buiten je eigen sociale kring als vrijwilliger. Op websites als nlvoorelkaar.nl en wehelpen.nl vind je  oproepjes van mensen die behoefte hebben aan gezelschap of een klusje niet zelf kunnen doen.

Vrijwilligerscentrales

Er zijn in elke regio in Nederland ook vrijwilligerscentrales. Zij kunnen meekijken wat bij je past. En waar in de buurt je hulp nodig is. Meestal valt de vrijwilligerscentrale onder de diensten van een gemeente. Je kunt ook hier zoeken naar de vrijwilligerscentrale bij jou in de buurt. Zorg- en welzijnsinstellingen zoeken meestal ook volop vrijwilligers. Informeer er eens. Of zoek online bij bijvoorbeeld  Ikwilvrijwilligerswerkdoen.nl of Vrijwilligersvacaturebank.nl.

Samen is nóg leuker

Wil je iemand uit je eigen omgeving helpen? Wist je dat vrijwilligerswerk doen helpt om eenzame gevoelens te verminderen? Wellicht is het een goed idee om samen met diegene vrijwilligerswerk te gaan doen. Dat maakt voor hem of haar de stap kleiner. En jij bent verzekerd van betrokkenheid, enthousiasme en plezier. En daar draait het om. Denk aan een sportclub, buurthuis of zorg- en welzijnsinstelling bij jullie in de buurt. Of iets specifieks waar jullie interesse ligt.