Vrijwilliger

Zelf vrijwilliger worden bij een initiatief

Jouw hulp is altijd welkom

Wil je vrijwilligerswerk doen tegen eenzaamheid? Dan is er altijd wel werk te vinden.

Als vrijwilliger

Het is leuk iets voor een ander te doen en geeft voldoening. Dat kan ook buiten je eigen sociale kring als vrijwilliger. Op websites als wehelpen.nl en nlvoorelkaar.nl vind je vaak oproepjes van mensen die behoefte hebben aan gezelschap.

Vrijwilligerscentrales

Er zijn in elke regio in Nederland ook vrijwilligerscentrales. Zij kunnen meekijken wat bij je past. En waar in de buurt je hulp nodig is. Meestal valt de vrijwilligerscentrale onder de diensten van een gemeente. Zorg- en welzijnsinstellingen zoeken meestal ook volop vrijwilligers. Informeer er eens.

Samen is nóg leuker

Wist je dat vrijwilligerswerk doen, helpt om eenzame gevoelens te verminderen? Als je nu iemand wilt helpen, is het wellicht een goed idee om samen met de eenzame oudere vrijwilligerswerk te gaan doen. Je bent zo verzekerd van betrokkenheid, enthousiasme en plezier. En daar draait het om.

Alle informatie bij elkaar

Om je te helpen bij je zoektocht naar vrijwilligerswerk, wijzen we je op de Vereniging van Nederlandse Organisatie Vrijwilligerswerk. In een handige lijst op hun website vind je alle denkbare mogelijkheden. Je kunt er eenvoudig zoeken op plaats of sector waarin je zou willen helpen.