Initiatief door heel Nederland

Medewerkers Rijksmuseum sturen brieven

De coronacrisis raakt het Rijksmuseum én mensen die er van de kunst genieten. Daarom zijn museummedewerkers, die veelal thuis zijn, in maart 2020 begonnen met het schrijven van brieven aan ouderen. Brieven met persoonlijke verhalen over hun lievelingskunstwerk uit de Rijksmuseumcollectie. Wil je ook post ontvangen?

Onlangs ontving het Rijksmuseum een dankbrief van een dame van 85: “Met elke persoonlijke kijk en visie op de kunst en ook met jullie persoonlijke leven, maakt dat ik het gevoel heb erbij te horen. Ik kijk er elke week naar uit tot de brief weer op de mat valt.”

Elke twee weken schrijft een Rijksmuseummedewerker een brief. Zo schrijft Marieke van de afdeling Publicaties over hoe het schilderij van Hendrick Avercamp haar heeft geleerd dat je alles kunt worden ondanks of juist met een beperking. Directeur Taco schrijft over hoe Het Joodse Bruidje van Rembrandt hem doet verlangen naar het weer mogen aanraken van zijn moeder. En fotograaf Frans schrijft in zijn brief over dat je de Tempelwachters uit Japan maar beter te vriend kunt houden.

Terugschrijven mag en waarderen de medewerkers zeer, maar hoeft niet. Telefonisch reageren mag ook.

Aanmelden

Wil je ook een brief ontvangen, geef je dan op bij het Rijksmuseum.

Het Rijksmuseum Brievenproject wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo.

Het Rijksmuseum, Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo zijn deelnemer zijn aan de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid.