Coalitie in Amsterdam, Noord-Holland

Aanpak Eenzaamheid Amsterdam

Aanpak Eenzaamheid Amsterdam

Eenzaamheid is een groeiend probleem in de stad. Circa 80.000 Amsterdammers voelen zich ernstig eenzaam. Dat is één op de acht volwassenen. Nog eens 220.000 Amsterdammers voelen zich matig eenzaam. Met de Aanpak Eenzaamheid Amsterdam gaan aandeelhouders in het Amsterdams Netwerk Eenzaamheid aan de slag om eenzaamheid te verminderen, en hierin effectiever te worden. Aandeelhouders weten elkaar te vinden, werken samen in de uitvoering en leren van elkaar om zo effectiever te worden bij interventies. De gemeente jaagt dit aan en maakt dit mogelijk, in haar rol als netwerkregisseur.

Doelstellingen

  • Doorbreken van het taboe op eenzaamheid.
  • Voorkomen van vereenzaming bij Amsterdammers.
  • Voorkomen van vereenzaming bij Amsterdammers met specifieke aandacht voor mensen met een verhoogd risico op vereenzaming.
  • Voorkomen van het verergeren van vereenzaming bij Amsterdammers die eenzaamheid ervaren.
  • Aandeelhouders in het Amsterdams Netwerk Eenzaamheid doen samen wat werkt.

Deelnemende organisaties

Het Amsterdams Netwerk Eenzaamheid bestaat uit 600 aandeelhouders. De aandeelhouders zijn professionals uit zorg- en welzijnsorganisaties, maatschappelijke initiatieven, gemeentelijke afdelingen, musea en OBA, fondsen en kennisinstituten.

Contact

Mail aanpakeenzaamheid@amsterdam.nl

Links

Mooie publicatie: Lonely in Mokum

Lonely in Mokum is geschreven door en voor het Amsterdams Netwerk Eenzaamheid. In het boek zijn de ervaringen en geleerde lessen opgenomen van de Aanpak Eenzaamheid sinds oktober 2016 en is een gids voor de toekomst. Lees meer