Coalitie in Rotterdam, Zuid-Holland

Gemeente Rotterdam

Coalitie Erbij Rotterdam – expert op het gebied van eenzaamheid – is een stedelijk netwerk van en voor professionals en vrijwilligers die zich met elkaar inzetten om eenzaamheid en sociaal isolement aan te pakken. Sinds zes jaar is het accent meer komen te liggen op verdieping van de aandacht voor eenzaamheid en sociaal isolement. Ook besteedt Coalitie Erbij Rotterdam in toenemende mate aandacht aan eenzaamheid onder jongeren. 

Onze ambities 2021-2023

  • We verbinden organisaties die zich inzetten voor de aanpak van eenzaamheid en isolement in Rotterdam.
  • We versterken, samen met onze partners, onze rol van expert. Centraal staat kennis, rondom eenzaamheid en isolement, verzamelen, delen en vertalen in passend trainingsaanbod en werkzame interventies.
  • We verbreden onze aandacht van eenzaamheid en sociaal isolement onder ouderen naar aandacht voor eenzaamheid en sociaal isolement in Rotterdam. Om te beginnen richten wij onze aandacht op eenzaamheid onder jongeren. Doel is om op dit gebied binnen drie jaar een koploperspositie in te nemen.

Deelnemende organisaties

De gemeente is opdrachtgever van en partner binnen de Coalitie Erbij Rotterdam. Kernpartners zijn onder meer: Stichtingen Buurtwerk, DOCK, Humanitas, De Luisterlijn, Samen010, SOL, Wmo radar, De Verre Bergen. Bekijk hier het volledige overzicht.

Activiteiten rond eenzaamheid

De gemeente Rotterdam en Coalitie Erbij Rotterdam geven jaarlijks 14 gebiedsgidsen uit; ieder gebied heeft zijn eigen gids. Bekijk de activiteiten per regio.

Contact

Kijk op onze website. Vragen over Coalitie Erbij Rotterdam? Stuur een mail naar de voorzitter Veronique Vaarten, v.vaarten@wmoradar.nl, of naar secretaris Eke Gerritsma, info@coalitieerbijrotterdam.nl.

Download

Download de Coalitie Erbij Rotterdam Aanvraag 2021