Coalitie in Gooise Meren, Noord-Holland

Verbonden Wijken

Programma Verbonden Wijken
Iedereen voelt zich weleens eenzaam of alleen. Of eenzaamheid een probleem is, hangt af van verschillende factoren. Eenzaamheidsgevoelens kunnen invloed hebben op je gezondheid, welzijn en kwaliteit van leven. Erbij horen kan helpen om je minder eenzaam te voelen.

In verbonden wijken staan bewoners met elkaar in contact, maken zijn een praatje of zijn zij van betekenis voor elkaar. Door ontmoetingen en betrokkenheid te stimuleren in de wijken geloven wij dat eenzaamheid minder vaak voorkomt. Daarom zetten wij in op verbonden wijken door heel Gooise Meren heen. Dat doen wij met het programma Verbonden Wijken.

Doelstellingen

  • Verbondenheid van wijken en wijkbewoners stimuleren;
  • Het oprichten van een lokaal netwerk tegen eenzaamheid om actiegericht samen te werken;
  • Bewustwording en bespreekbaar maken van eenzaamheid.

Deelnemende organisaties

De gemeente Gooise Meren wil met lokale netwerken samenwerken in de strijd tegen eenzaamheid. Bijvoorbeeld voor het uitwerken of stimuleren van initiatieven zoals samen eten, sporten of elkaar ontmoeten.

Ben jij iemand of ken je een organisatie die zich graag inzet in de aanpak tegen eenzaamheid? Sluit je dan aan bij het lokale netwerk tegen eenzaamheid.

Contact

Neem contact op met: Rinske van Duifhuizen, Coördinator Programma Inclusie bij de gemeente Gooise Meren door te mailen naar: inclusie@gooisemeren.nl.