Initiatief door heel Nederland

Verbinding en verrijking door deze groepsgesprekken

De komende zomermaanden organiseert UP! in samenwerking met lokale partnerorganisaties op veel plaatsen in Friesland en de rest van Nederland gezellige en verdiepende groepsgesprekken voor ouderen onder de titel In je Uppie.

Er is een gespreksleider aanwezig en er ligt altijd een thema op tafel, dat betrekking heeft op zingeving en ouder worden. Denk bijvoorbeeld aan de betekenis van vriendschap, familie of dankbaarheid. Het gesprek ontstaat vanzelf. Bij het thema afscheid kan het bijvoorbeeld gaan om het overlijden van dierbaren of … om het afscheid van de fiets, wat voor iemand een ingrijpende inperking van mobiliteit kan betekenen.

“Ik kan daar vertellen wat me bezighoudt, zonder dat ik er verder iets mee hoef. Heel fijn is dat. Je hebt gewoon eens een ander praatje dan over het weer of de kleinkinderen.” Jan(79)

Door middel van ontmoeting (talkshows, themagesprekken in de wijk en podcasts) wil UP! mensen op een persoonlijke, realistische manier met elkaar in gesprek brengen over uiteenlopende thema’s die ertoe doen als je ouder wordt. Nieuwsgierig of er deze zomer een groepsgesprek in uw regio plaatsvindt? Kijk op www.upinnederland.nl

Nieuwsgierig naar het verhaal van Jan, die eerder deelnam aan een gesprek? Kijk op www.upinnederland.nl/programma/praten-over-emoties-heb-ik-niet-geleer-wij-hadden-thuis-nooit-gesprekken/