BAARN

Zomeractie: zorg goed voor jezelf en elkaar

In Baarn kwamen terrasbezoekers deze zomer een creatieve actie tegen van het project Eén tegen Eenzaamheid en Positieve Gezondheid Baarn: een herinnering om je goed in te smeren tegen zonnebrand gecombineerd met de oproep om oog te hebben voor mensen die zich eenzaam voelen.  

Op veel terrastafels stond een display met zonnebrandcrème en ansichtkaarten. Met de zonnebrandcrème kun je goed voor jezelf zorgen: nodig op de zonnige dagen. Op de vrolijk geïllustreerde ansichtkaarten met herkenbare plekken in Baarn erop kunnen  terrasbezoekers meenemen en sturen naar iemand die wel wat extra aandacht kan gebruiken in de zomerperiode. Op de kaart kunnen ze een voorstel doen om samen een activiteit te ondernemen, zodat mensen echt gestimuleerd worden om tijd met elkaar door te brengen.

Zomereenzaamheid

Mensen voelen zich in de zomermaanden vaker alleen omdat familie, buren en vrienden op vakantie zijn. Meestal hebben de clubjes of activiteiten een zomerstop. Vanwege deze ‘zomereenzaamheid‘ roept ook het landelijk actieprogramma Eén tegen eenzaamheid op contact te houden met mensen die in de zomer meer alleen zijn.