Coalitie in Zaanstad, Noord-Holland

Zaanse coalitie Eén tegen eenzaamheid

Zaanse coalitie Eén tegen eenzaamheid

Iedereen kan iets betekenen tegen eenzaamheid. En iedereen kan zich aansluiten bij de Zaanse coalitie Eén tegen Eenzaamheid! Wat doe jij tegen eenzaamheid? Welke ideeën heb je, wat kan jouw rol zijn, heb je al een initiatief of wil je er één starten? Laat het weten!

Doelstellingen

Het doel is Zaanse publieke, private en maatschappelijke partijen in lokale coalities samen te brengen om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. De gemeente heeft hierin een stimulerende en faciliterende rol. Samen met partners in de wijken slaat zij de handen ineen om bestaande netwerken te versterken, initiatieven te verbinden of nieuw initiatief te nemen.

Met deze aanpak wil de gemeente de bewustwording over eenzaamheid onder de inwoners van Zaanstad vergroten en een gezamenlijk gevoel van urgentie creëren om het probleem aan te pakken.

We streven naar vorming van duurzame, lokale coalities die ook voortduren na onze inzet in 2019.

Startsein

Op 27 mei 2019 is het startsein gegeven. De gemeente blijft het initiatief samen met de Sociaal Wijkteams aanjagen. In de wijk, op de stoep en achter de voordeur kan door inwoners het verschil echt gemaakt worden. In oktober, tijdens de Week tegen Eenzaamheid, worden alle (nieuwe) initiatieven weer onder de aandacht gebracht.

Deelnemende organisaties

Onder andere wijkteams, vrijwilligersorganisaties, buurthuizen, ondernemers, sportverenigingen, GGD, zorgorganisaties, religieuze instellingen, zelforganisaties.

Contact

Mail langerthuiswonen@zaanstad.nl kijk op de website van de Zaanse coalitie Eén tegen eenzaamheid