Week tegen Eenzaamheid 2019

Van 1 tot en met 8 oktober is het Week tegen Eenzaamheid. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid. In veel plaatsen zijn er speciale activiteiten.

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. In de Week tegen Eenzaamheid vragen we aandacht voor dit probleem en zeggen we: kom erbij! Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen.

Doe mee

De voorbereidingen voor de Week tegen Eenzaamheid zijn in volle gang. Zowel in het land als bij het programmateam Eén tegen eenzaamheid van het ministerie van VWS. Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het bezoeken of organiseren van een activiteit. Zo ontstaat een week vol activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Samen maken we van de Week tegen Eenzaamheid 2019 een succes!

Blijf op de hoogte

Over de Week tegen Eenzaamheid houden we je op de hoogte via de nieuwsflits Eén tegen eenzaamheid. Meld je aan voor de nieuwsflits via bestrijdeneenzaamheid@minvws.nl. Je kunt ook deze website in de gaten houden.

Bestel een Kom erbij-pakket

Voor jouw activiteit(en) is een ‘Kom erbij-pakket’ met aankledings- en informatiemiddelen beschikbaar. Je kunt deze kosteloos bestellen. De producten zijn in een herkenbare Week tegen Eenzaamheid-stijl. De producten zijn:

  • Placemat (met gesprekstarters, voor een lunch of diner)
  • Ansichtkaart (om mensen uit te nodigen, of om uit te delen aan deelnemers als stimulans om na de activiteit nog eens contact te maken)
  • Badge (om bij de activiteit herkenbaar te zijn)
  • Poster
  • Signaleringskaart (informatie over eenzaamheid)
  • Factsheet ‘Eenzaamheid in acht’ (informatie over eenzaamheid)

Ga direct naar het bestelformulier

Bestellen kan tot 31 augustus. De producten worden in de tweede helft van september geleverd.

Contact

De Week tegen Eenzaamheid 2019 wordt in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid georganiseerd door het ministerie van VWS. Heb je vragen over de Week tegen Eenzaamheid 2019, mail ons dan op weektegeneenzaamheid@minvws.nl.

Informatie voor organisatoren