ACTIVITEITEN

Informatie voor organisatoren

Op deze pagina vind je informatie en materialen voor het organiseren van een activiteit in de Week tegen Eenzaamheid.

Vooraf: geweldig dat je meedoet aan de Week tegen Eenzaamheid. De Week tegen Eenzaamheid bestaat uit de honderden activiteiten in het land die mensen de mogelijkheid bieden nieuwe sociale contacten te leggen of contacten te verduurzamen. Gezamenlijk doen we er alles aan eenzaamheid te verminderen en voorkomen!

Hoe doe je mee aan de Week tegen Eenzaamheid?

Heb je bezoekers, cliënten of klanten die baat kunnen hebben bij ontmoeting en het leggen van nieuwe contacten? Dan kun je als organisator aansluiten bij de Week tegen Eenzaamheid.

  • Door een speciale activiteit te organiseren of een reguliere activiteit in het kader van de Week tegen Eenzaamheid te plaatsen onder het motto ‘Kom erbij!’.
  • Door vanuit je eigen core business voor klanten of bezoekers een activiteit of dienst te ontwikkelen die helpt eenzaamheid te verminderen of voorkomen.

Je werkt niet direct met deze mensen maar wilt wel iets doen? Werk samen met een maatschappelijke organisatie en ondersteun deze in natura, financieel of met raad en daad! (Zoals in dit voorbeeld van Resto VanHarte en Maggi)

Kom erbij-pakket

Voor jouw activiteit(en) wordt jaarlijks een (gratis) ‘Kom erbij-pakket’ met aankledings- en informatiemiddelen beschikbaar gesteld: placemats, ansichtkaarten, badges, poster, vloersticker. Je kunt deze kosteloos bestellen. De producten zijn in een herkenbare Week tegen Eenzaamheid-stijl.

Helaas was het pakket te bestellen tot 31 augustus.

Deel wat je doet

Natuurlijk naar de mensen die je wilt uitnodigen voor je activiteit. Maar laat het ook weten aan het programmateam van Eén tegen eenzaamheid – een selectie van activiteiten komen op deze website en kunnen worden genoemd in de PR van de Week tegen Eenzaamheid. Stuur je programmaboekje of persbericht aan weektegeneenzaamheid@minvws.nl

Maak je eigen aankondiging

Een poster of social beeld is hiermee snel gemaakt. We hebben vijf varianten met verschillend beeld.

Ga hier naar de aankondigingsposters

Communicatietoolkit

Naast aankondigingsposters vind je in de communicatietoolkit het logo van de Week tegen Eenzaamheid om op jouw middelen te plaatsen en een concept-persbericht.

Ga naar de communicatietoolkit

Flyer sloteventNodig je vrijwilligers en deelnemers uit voor het Slotevent!

Nodig vrijwilligers, deelnemers en iedereen die geïnteresseerd is in het thema eenzaamheid uit voor het (online) Slotevent Week tegen Eenzaamheid. Je kunt deze uitnodiging (pdf) doorsturen of een link naar deze pagina.

Tip: Kom erbij Festival

Samenwerken loont! In steeds meer plaatsen vinden organisaties en bedrijven elkaar om samen te werken tegen eenzaamheid. Structureel in een lokale coalitie of speciaal voor de Week tegen Eenzaamheid. Zij bundelen activiteiten tot een weekprogramma of zogenaamd Kom erbij Festival. Op deze manier kunnen bezoekers worden verwezen naar elkaars activiteiten en het is handig voor de lokale promotie.

Kom erbij met kunst en cultuur

kom erbij brochure kunstIn 2018 werkten tien Centra voor de Kunsten samen met maatschappelijke organisaties. Samen ontdekten zij wat culturele en kunstzinnige activiteiten kunnen betekenen voor de verbinding tussen mensen. De ervaringen zijn door LKCA, Coalitie Erbij en Cultuurconnectie gebundeld in een handreiking die informatie biedt om concreet aan de slag te gaan met culturele activiteiten in het sociaal domein.

Download de handreiking

Maatregelen i.v.m. het coronavirus

Houd bij activiteiten de maatregelen m.b.t. het coronavirus in het oog. Kijk hier voor de RIVM-richtlijnen. Handig: voor vrijwilligersorganisaties hebben NOV en Movisie een handreiking opgesteld waarmee zij protocollen kunnen opstellen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.