HANDREIKING

Alles wat organisatoren van een activiteit moeten weten

Vooraf: geweldig dat je meedoet aan de Week tegen Eenzaamheid! Gezamenlijk doen we er alles aan om eenzaamheid te verminderen en voorkomen.

Als organisatie of bedrijf

Heb je bezoekers, cliënten of klanten die baat kunnen hebben bij ontmoeting of een andere activiteit die kan helpen eenzaamheid te verminderen of voorkomen? Of wil je over de Week communiceren om het thema te agenderen? Sluit je aan bij de Week tegen Eenzaamheid.

  • Door een speciale activiteit te organiseren of een reguliere activiteit in het kader van de Week tegen Eenzaamheid te plaatsen onder het motto ‘Kom erbij!’.
  • Door vanuit je eigen werkzaamheden voor klanten of bezoekers een activiteit te organiseren.
  • Of misschien wil je op een andere manier iets voor mensen doen?

Je werkt niet direct met deze mensen maar wilt wel iets doen? Bijvoorbeeld willen je medewerkers vrijwilligerswerk doen? Werk samen met een maatschappelijke organisatie.

  • Door samenwerking te zoeken met een organisatie die vrijwilligers kan gebruiken.
  • Door een organisatie te ondersteunen in natura, financieel of met raad en daad.

Lees meer in deze handreiking voor ondernemers

Handreiking voor gemeenten

Voor gemeenten is er deze handreiking hoe je de Week tegen Eenzaamheid kan oppakken.

Gratis materialen voor je activiteit

Voor activiteiten stellen we jaarlijks een (gratis) ‘Kom erbij-pakket’ met aankledings- en informatiemiddelen beschikbaar: placemats, ansichtkaarten, gesprekskaartjes, badges, poster, vloersticker en dergelijke. Je kunt deze kosteloos bestellen. De producten zijn in een herkenbare Week tegen Eenzaamheid-stijl.

Bestel het Kom erbij-pakket

Communicatietoolkit

Om je activiteit én het thema eenzaamheid onder de aandacht te brengen, hebben we een toolkit met communicatiemiddelen: onder meer promotietips, format-persbericht, poster en fotomateriaal.

Ga naar de communicatietoolkit Week tegen Eenzaamheid

Deel wat je doet

Natuurlijk naar de mensen die je wilt uitnodigen voor je activiteit. Maar laat het ook weten aan het programmateam van Eén tegen eenzaamheid – een selectie van activiteiten komen op deze website en kunnen worden genoemd in de PR van de Week tegen Eenzaamheid. Stuur je programmaboekje of persbericht aan weektegeneenzaamheid@minvws.nl. Op social gebruiken we de hashtag #WeekTegenEenzaamheid. Lees ook deze promotietips (doc).

Zoek de samenwerking

Veel gemeenten hebben een ‘lokale coalitie tegen eenzaamheid’ van organisaties en bedrijven. Mogelijk doen zij iets gezamenlijk aan de Week tegen Eenzaamheid. Mogelijk is er een gemeentelijk programmaboekje. Vraag bij de gemeente naar zo’n coalitie, of anders weet de lokale welzijnsorganisatie vaak goed wat er gebeurt. Driekwart van de gemeenten in Nederland is aangesloten bij het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid. Kijk onder Voor gemeenten of jouw gemeente dat ook is. Vraag bij de gemeente na wie over eenzaamheid gaat.