HANDREIKING

Alles wat organisatoren van een activiteit moeten weten

Vooraf: geweldig dat je meedoet aan de Week tegen Eenzaamheid! Gezamenlijk doen we er alles aan eenzaamheid te verminderen en voorkomen.

Als organisatie of bedrijf

Heb je bezoekers, cliënten of klanten die baat kunnen hebben bij ontmoeting? Of wil je over de Week communiceren om het agenda te agenderen? Sluit je aan bij de Week tegen Eenzaamheid.

  • Door een speciale activiteit te organiseren of een reguliere activiteit in het kader van de Week tegen Eenzaamheid te plaatsen onder het motto ‘Kom erbij!’.
  • Door vanuit je eigen werkzaamheden voor klanten of bezoekers een activiteit te organiseren.

Je werkt niet direct met deze mensen maar wilt wel iets doen? Bijvoorbeeld willen je medewerkers vrijwilligerswerk doen? Werk samen met een maatschappelijke organisatie.

  • Door samenwerking te zoeken met een organisatie die vrijwilligers kan gebruiken.
  • Door een organisatie te ondersteunen in natura, financieel of met raad en daad.

Handreiking speciaal voor ondernemers en bedrijven

Voor ondernemers is er deze handreiking hoe je aan de Week tegen Eenzaamheid mee kan doen.

Handreiking voor gemeenten

Voor gemeenten is er deze handreiking hoe je de Week tegen Eenzaamheid kan oppakken.

Aanbod voor gemeenten uit de Nationale Coalitie

Ideeën voor je programmering van organisaties in de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid. Soms kosteloos, soms tegen een bijdrage.

Ga naar het aanbod voor gemeenten

Gratis materialen voor je activiteit

Voor activiteiten stellen we jaarlijks een (gratis) ‘Kom erbij-pakket’ met aankledings- en informatiemiddelen beschikbaar: placemats, ansichtkaarten, gesprekskaartjes, badges, poster, vloersticker. Je kunt deze kosteloos bestellen. De producten zijn in een herkenbare Week tegen Eenzaamheid-stijl.

Bestellen kom tot 31 augustus 2023. Volgend jaar op tijd erbij? Meld je aan voor de nieuwsbrief, dan krijg je de informatie tijdig in je mailbox.

Communicatietoolkit

Om je activiteit én het thema eenzaamheid onder de aandacht te brengen, hebben we een toolkit met communicatiemiddelen.

Ga naar de communicatietoolkit

Deel wat je doet

Natuurlijk naar de mensen die je wilt uitnodigen voor je activiteit. Maar laat het ook weten aan het programmateam van Eén tegen eenzaamheid – een selectie van activiteiten komen op deze website en kunnen worden genoemd in de PR van de Week tegen Eenzaamheid. Stuur je programmaboekje of persbericht aan weektegeneenzaamheid@minvws.nl. Op social gebruiken we de hashtag #WeekTegenEenzaamheid. Lees ook deze promotietips (doc).

Zoek de samenwerking

Veel gemeenten hebben een ‘lokale coalitie tegen eenzaamheid’ van organisaties en bedrijven. Mogelijk doen zij iets gezamenlijk aan de Week tegen Eenzaamheid. Mogelijk is er een gemeentelijk programmaboekje. Vraag bij de gemeente naar zo’n coalitie, of anders weet de lokale welzijnsorganisatie vaak goed wat er gebeurt. Driekwart van de gemeenten in Nederland is aangesloten bij het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid. Kijk onder Voor gemeenten of jouw gemeente dat ook is. Vraag bij de gemeente na wie over eenzaamheid gaat.