Deelname

Join Us en T-Mobile zetten zich in voor jongeren

Met de vervolgaanpak Eén tegen eenzaamheid verbreedt de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid. Op het Openingsevent van de Week tegen Eenzaamheid 28 september 2022 tekenden Jolanda van Gerwe (Join Us) en Margreet Hoekstra (T-Mobile) samen met staatssecretaris Maarten van Ooijen voor deelname aan de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid. 

Daarmee markeren Join Us en T-Mobile de verbreding van de Nationale Coalitie. Join Us en T-Mobile zetten zich in voor jongeren die zich eenzaam voelen. Join Us met een ondersteuningsaanbod. T-Mobile heeft een Digitale inclusie-programma en ondersteunt Join Us.

Iedereen kan te maken krijgen met eenzaamheid

Waar het programma zich in de vorige kabinetsperiode richtte op eenzaamheid onder ouderen, adresseert het in de vervolgaanpak 2022-2025 eenzaamheid algemeen. Daarmee zijn ook landelijke organisaties en bedrijven die zich willen inzetten tegen eenzaamheid maar zich niet op ouderen richten, welkom om deel te nemen aan de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid.

Iedereen kan te maken krijgen met eenzaamheid. Het gevoel van ‘erbij horen’ en ‘ertoe te doen’ is voor ons allemaal een basisbehoefte. We zijn een samenleving waar iedereen het verschil kan maken. Een klein gebaar kan een verschil maken. De urgentie van de opgave in de tijd waarin we nu leven is groot en wordt alleen maar groter. Daarom presenteer ik deze vervolgaanpak gericht op alle Nederlanders zodat we ons blijven inzetten voor mensen die dat nodig hebben. – Maarten van Ooijen

Interesse? Bekijk hier wat deelnemen inhoudt