Telefonische hulplijn

Meteen met iemand praten

Iedereen heeft op zijn tijd behoefte aan een luisterend oor of een goed gesprek. Soms is het moeilijk om je verhaal te vertellen aan de mensen om je heen. Misschien is het te pijnlijk of te privé. Dan kun je bellen of chatten met verschillende speciale ‘hulplijnen’.

De Luisterlijn

Je kan 24 uur per dag terecht bij de Luisterlijn voor een gesprek van mens tot mens: 0900-0767  of via een lokaal telefoonnummer, chat en mail. Het kan gaan over verdriet, verlies, zorgen of eenzaamheid. Of iets anders. De vrijwilligers van de Luisterlijn hebben tijd en aandacht voor jouw verhaal. Ze luisteren, denken met je mee, staan even naast je. Anoniem. Je kunt je hart luchten.

De Zilverlijn

De Zilverlijn is een gratis belservice van het Nationaal Ouderenfonds voor ouderen, die behoefte hebben aan een praatje of een gezellig gesprek . Als je je aanmeldt, word je regelmatig gebeld door een vrijwilliger van het Ouderenfonds. Meld je hier aan.

Praten over verlies

Als je een dierbare verloren hebt en behoefte hebt om daar met iemand over te praten, kun je (anoniem) chatten met een deskundige vrijwilliger van Praten over verlies. Dagelijks van 16.00 tot 22.00 uur.

De Mantelzorglijn

Zorg je voor een ander en wil je je verhaal kwijt of heb je vragen? De Mantelzorglijn van MantelzorgNL is elke werkdag van 9.00 tot 16.00 uur bereikbaar op 030-7606055.

Korrelatie

Korrelatie is een landelijke organisatie die anoniem en professioneel psychische en psychosociale hulp biedt. Per telefoon: 0900-1450 (15 cent p/m) en chat op maandag t/m vrijdag van 9 tot 17.30 uur.