Initiatief in Den Haag, Zuid-Holland

200 tieners en ouderen dineren in Madurodam

100 jongeren van 12 en 13 jaar schoven 9 december 2019 aan bij 100 ouderen tijdens de tweede editie van het Madurodam VONK-diner, i.s.m. het Nationaal Ouderenfonds.

Het Nationaal Ouderenfonds organiseert voor ouderen in december vele diners met partners als Van der Valk Restaurants.

Uniek aan de feestavond in Madurodam: het is generatie-verbindend en volledig door tieners bedacht én uitgevoerd.

Jong en oud

Het diner is bedoeld om jongeren te inspireren er juist tijdens de feestdagen ook voor oudere generaties te zijn. De organisatie van het diner was in handen van twee ‘wethouders’ van Madurodam: Juliette (16 jaar) en Katerina (16 jaar). Zij zorgden er onder meer voor dat honderd leerlingen van twee Haagse scholen aanschoven.

Vonk overspringt

Juliette en Katerina: “In het begin was het voor sommigen wel even wennen, maar al snel zat iedereen aan tafel écht met elkaar te praten. En ontdek je dat je best nog wel iets van elkaar kunt leren. We hopen écht dat de vonk overspringt tussen jong en oud. Hoe bijzonder zou het zijn als er misschien wel een vervolgafspraak wordt gemaakt naar aanleiding van deze avond? Daar hopen we eigenlijk op.”

Meer informatie

Hier vind je meer informatie over Madurodam. Hier over activiteiten van het Nationaal Ouderenfonds. Het Ouderenfonds is deelnemer aan de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid.

 

Bron: Madurodam