Initiatief door heel Nederland

Coronahulp door thuiskoks van Thuisgekookt

Stichting Thuisgekookt koppelt tijdelijk actief buurtgenoten aan elkaar voor het delen van een maaltijd. Zo wil het mensen steunen die niet de deur uit willen of kunnen en die in een cruciaal beroep werken, waardoor het koken van een gezonde maaltijd erbij inschiet.

De afgelopen week werd Thuisgekookt positief verrast door veel nieuwe aanmeldingen van mensen die een maaltijd extra wilden koken voor buren die het nodig hebben.

Ken of ben jij iemand die hulp kan gebruiken of zou jij juist iemand willen helpen?

Als je naar thuisgekookt.nl gaat, kom je automatisch op de speciale coronahulp-pagina terecht. Hier staat voor alle situaties uitgelegd waar je terechtkunt. Het is fijn als je je gegevens achterlaat, want er zijn veel ’thuiskoks’ die graag willen helpen, maar nu niet actief een maaltijd aanbieden op de site. Daarom koppelt het platform actief.

Ook zonder internet kun je gebruik maken van Thuisgekookt: bel of app met 06-83447197.

Sociaal contact

Thuisgekookt koppelt buurtgenoten aan elkaar voor een lekkere, verse en met liefde bereide warme maaltijd én gezellig sociaal contact. Het sociale contact ziet er tijdens deze coronacrisis iets anders uit dan normaal. Maaltijden worden afgehaald aan de deur of bij het raam of gebracht tot aan de deurklink waarna de thuiskok twee grote stappen naar achteren brengt. Maar juist nu is wat deze buurtgenoten kunnen betekenen misschien wel belangrijker dan ooit.

Meer informatie

Stichting Thuisgekookt heeft geen winstoogmerk. Er zijn duidelijke Hygiënerichtlijnen en sociale omgangsregels voor coronahulp. De actieve matching voor kwetsbare groepen gebeurt doorgaans alleen in gemeenten waarmee Thuisgekookt een samenwerking heeft. Voor de huidige situatie maakt Thuisgekookt daarop een uitzondering en matcht landelijk.