Initiatief door heel Nederland

Deel je hobby

Stichting Hobby om de Hoek brengt mensen bij elkaar die dezelfde hobby of belangstelling delen en bij elkaar in de buurt wonen.

“Ondertussen hebben zich zo’n 70 personen in Leeuwarden en landelijk zo’n 100 personen aangesloten en we groeien nog steeds”, zegt initiatiefnemer Peter Teeuwen. “Het doel is om mensen een laagdrempelige mogelijkheid te bieden hun kennissenkring weer wat uit te breiden.”

Teeuwen, zelf gepensioneerd, ziet al jaren hoe oudere mensen in heel het land vereenzamen omdat ze sociale netwerken missen, of kwijtraken. “Bij stichting Hobby om de Hoek proberen we dit netwerk voor mensen opnieuw aan te leggen, door mensen in de buurt te zoeken die dezelfde hobby hebben.”

Ik kwam nieuw wonen in de wijk en dankzij Hobby om de Hoek heb ik nu twee hobbymaatjes. – deelnemer Hobby om de Hoek in Leeuwarden

Er zijn mensen die met elkaar wandelen. Er is iemand met een bootje die af en toe mensen meeneemt voor een tochtje.
Er zijn mensen die samen een zangclubje zijn begonnen. Er zijn mensen die met elkaar naar kringloopwinkels gaan. Ook zijn er nog mensen op zoek naar iemand om een hobby mee te delen. Reden om je aan te melden dus!

Meer weten?

Zoekt u iemand in de buurt die dezelfde hobby heeft, schrijf je dan in op www.hobbyomdehoek.nl of kijk op de Facebook-pagina van Hobby om de Hoek. Je kan ook mailen: info@hobbyomdehoek.nl