Initiatief door heel Nederland

Kies hier een activiteit uit die bij je past

NL Cares is een online platform dat helemaal vol staat met activiteiten die je kan doen. Selecteer je stad, kies je datum en je krijgt een lijstje waar je uit kunt kiezen. Dat kan gewoon één keer. Of je kiest iets waar je vaker aan meedoet.

Kijk op www.nlcares.nl welke activiteit jou aanspreekt.

We zien Benthe (26) op een skateboard op weg naar Michael (88), die we op een bankje een boek zien lezen. Benthe ontmoet Michael.
Benthe: “Via NL Cares doe ik verschillende activiteiten. Met jongeren, maar ook met ouderen. Ik voel mij nuttig als ik iets voor iemand anders kan doen. Koffiedrinken, wandelen, spelletjes spelen, bloemen plukken. Ik denk dat heel veel mensen tegenwoordig heel veel achter hun schermpje leven en daardoor vergeten iets te doen voor iemand anders”.
Op beeld zien we Benthe en Michael op een boerderij samen appels plukken, bij varkens staan en koffiedrinken.
Michael: “Nou, ze zijn altijd vrolijk en gezellig. Je leert van ze en zij leren ook van jou. Doordat mijn vriendenkring kleiner wordt, wil ik graag nieuwe mensen ontmoeten. Ik vind het fantastisch ook dat jongeren zich zo inzetten”.
Benthe: “En iets doen kan heel simpel zijn. Dat maakt het nou juist zo fijn”.
De voice-over zegt: “Een klein gebaar kan het verschil maken. Kijk wat jij kunt doen op Eentegeneenzaamheid.nl”.

Zo kun je mensen die nieuw zijn in Nederland helpen om te leren fietsen, met ouderen van een zorginstelling wandelen of jongeren helpen bij hun huiswerk. En tegelijk heb je samen een leuke tijd.

Een klein gebaar kan het verschil maken. Wat is jouw kleine gebaar?

‘Ik voel me nuttig’

Benthe: “Ik voel me nuttig door iets voor iemand te doen. Ik denk dat veel mensen tegenwoordig heel veel achter een schermpje leven en daardoor vergeten iets te doen voor iemand anders. En iets doen kan heel simpel zijn, dat maakt het nou juist zo fijn.”

Kijk op www.nlcares.nl welke activiteit jou aanspreekt.

PS: de activiteiten op nlcares.nl zijn vooralsnog alleen in de steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Woon je ergens anders? Kijk dan of een van deze initiatieven iets voor jou is.

Eén tegen eenzaamheid

Deze video is onderdeel van de campagne Een klein gebaar kan het verschil maken. De campagne is onderdeel van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om eenzaamheid in Nederland te verminderen. Ook jij kunt vandaag iets betekenen voor iemand die zich eenzaam voelt. Kijk hier hoe