Initiatief in Etten-Leur, Noord-Brabant

Kletsparaplu’s zetten aan tot wandelingetjes

Maak eens met iemand een wandelingetje! Misschien weet je wel iemand bij jou in de straat die niet zo veel buiten komt? In Etten-Leur stimuleren speciale kaartjes en de ‘kletsparaplu’ tot bewegen en ontmoeten.

Door de coronamaatregelen en de wintertijd was het misschien wel iets te gemakkelijk om binnen te blijven, want daar was het lekker warm. Nu de lente is begonnen en de zon weer begint te schijnen is er alleen maar meer redenen om naar buiten te gaan.

Op diverse openbare locaties in Etten-Leur zijn nu kletsparaplu’s te vinden. Bij de paraplu’s hoort een uitnodigingskaart. Met die kaart nodig je iemand uit om mee te gaan bewegen. Dit kan je buur zijn, een kennis uit de straat of een onbekende.

Bewegen én ontmoeten

Met deze campagne willen de gemeente Etten-Leur en welzijns- en zorgorganisatie Surplus mensen aan het bewegen krijgen én elkaar laten ontmoeten. Zo worden in coronatijd twee vliegen in één klap geslagen. Want met een paraplu kun je altijd naar buiten, weer of geen weer. En op gepaste corona-afstand kan dat ook met zijn tweeën.

Samenwerking

Donderdag 1 april 2021 gaf wethouder Frank Vrolijk met bewoners uit de buurt samen met de buurtsportcoaches, Present in Vriendschap, KBO-Leur en Etten-LeurvoorElkaar het startsein voor de campagne.

Samen bewegen in de buitenlucht is niet alleen gezellig, maar ook gezond voor lichaam en geest!

Gezond voor lichaam en geest

Kwartiermaker Leman Çitak: “Met deze actie willen we bewoners stimuleren om samen met anderen in beweging te komen. Samen bewegen in de buitenlucht is niet alleen gezellig, maar ook gezond voor lichaam en geest! Als je een kletsparaplu ziet weet je dat daar de uitnodigingskaartjes liggen om mee te nemen. En wanneer het regent mag je natuurlijk de paraplu ook lenen.”

Ondernemers

De kaartjes zijn gemaakt door Surplus. De paraplu’s zijn een bijdrage van een groep actieve ondernemers uit Etten-Leur. Deze ondernemers richtten in 2020 “Met Elkaar” op, een initiatief om in coronatijd Etten-Leurenaren af en toe een hart onder de riem te steken.

Meer informatie

Kijk op Etten-Leurvoorelkaar.nl