25 september

Wethoudersbijeenkomst Eén tegen eenzaamheid tijdens Landelijke opening Week

Als onderdeel van de Landelijke opening Week tegen Eenzaamheid 2024 is er voor wethouders een wethouderssessie. Thema: hoe inzetten op een effectieve aanpak eenzaamheid loont, óók voor andere maatschappelijke opgaven in het sociaal domein

Al meer dan 15 jaar is er aandacht voor een sterke lokale aanpak tegen eenzaamheid, zeker ook in jouw gemeente. De meerwaarde van de inzet is om echt van betekenis te zijn voor mensen die zich eenzaam voelen. In deze exclusieve deelsessie voor alle wethouders zie je hoe een sterke lokale aanpak van eenzaamheid ook bijdraagt aan het oplossen van andere maatschappelijke opgaven in het sociaal domein. Eenzaamheid staat nooit op zichzelf.

Onder leiding van Marianne van den Anker, oud-wethouder en aanjager van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid, bespreken we best practices. Welke tips hebben collega-wethouders voor je om ook in jouw gemeente tot een blijvende inzet te komen en wat levert dat uw inwoners op? Naast inspirerende verhalen is er ruimschoots gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan over de impact van een krachtige en blijvende lokale aanpak tegen eenzaamheid in jouw gemeente.

Hoe inzetten op een effectieve aanpak eenzaamheid loont, óók voor andere maatschappelijke opgaven in het sociaal domein

Inschrijfknop

NB: Tijdens deze sessie worden enkel wethouders toegelaten.

Opening Week tegen Eenzaamheid

Zodra de sprekers bekend zijn, worden die hier gedeeld. De sessie is van 14.00 tot 15.00 uur. De netwerkconferentie is van 10.00 tot 17.00 uur met veel inhoudelijke programma-onderdelen. Bekijk het programma van het Openingsevent

Voor de netwerkconferentie zijn naast bestuurders ook beleidsmakers, professionals, vrijwilligers, ervaringsdeskundigen en deelnemers aan de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid en lokale coalities uitgenodigd.