Initiatief door heel Nederland

Bloemenactie voor ouderen

Ali B, ANBO, de sierteeltsector en de Telegraaf zijn van 6 tot en met 10 april op pad om ouderen een bos bloemen te bezorgen. Een moment van contact en waardering in deze moeilijk tijd waarin de eenzaamheid toeneemt.

In een week tijd worden tal van ouderen verrast met een bloemetje. Het hoogtepunt is op Goede Vrijdag, wanneer er samen met thuiszorgorganisaties 150.000 (!) bloemen aan ouderen gebracht worden.

Ali B: “Eenzaamheid is nog nooit zo dichtbij gekomen. Nu is het je moeder. Of de buurvrouw. Gelukkig kunnen we daar allemaal iets aan doen. Met het kleine gebaar van een bloemetje kan iedereen dichterbij elkaar komen dan ooit.”

Juist in deze tijd is het zo belangrijk om iets te doen voor een ander. Die oproep doet Ali B, als aanjager verbonden aan de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid, ook aan ondernemers waar ‘de business’ stilligt: “Laten we zelf het initiatief nemen om elkaar de hand te reiken.”

Almere

Op de foto: donderdag 9 april bezocht Ali B. met burgemeester van Almere Franc Weerwind mevrouw Nel en kleinkind Regina.

Meer informatie

Lees meer over de actie in dit artikel in De Telegraaf.

Foto: © Matty van Wijnbergen