Initiatief door heel Nederland

Senioren vertellen hun verhaal op Wij & corona

Hoe beleven Nederlandse senioren de coronacrisis? Wat doen zij tegen de eenzaamheid? Wat geeft hen hoop en troost? Hoe brengen zij de dag door? Hun verhalen komen samen op Wijencorona.nl.

‘Wij & corona’ is een initiatief van Leyden Academy on Vitality and Ageing en stichting GetOud. Zij willen met de website senioren een podium geven om hun verhaal te vertellen en elkaar te inspireren.

Verhalen insturen kan hier. Ook zorgmedewerkers en mantelzorgers kunnen hun verhaal delen.

Mijn buurvrouw kwam gisteren een doosje aardbeien brengen en ik gaf haar een kop soep mee naar huis.

Cor (86): “Mijn buurvrouw kwam gisteren een doosje aardbeien brengen en ik gaf haar een kop soep mee naar huis. Mijn kinderen en kleinkinderen doen heel veel voor mij en ik kook graag voor hen. Het is nu stil op straat en ik zie amper nog ouderen langs mijn huis lopen. Gelukkig heb ik veel contacten, krijg veel sms-jes en word veel gebeld. Ik ben zeker niet eenzaam. Soms denk ik: Mensen die dat wel zijn, hebben misschien ook niet veel mensen in hun leven thuis uitgenodigd, maar deden altijd alles buitenshuis. Er is nu veel te doen over de mensen in de tehuizen, dan denk ik wel even: Maar ik zit al een paar weken alleen thuis.”

Foto: © GetOud