Initiatief door heel Nederland

Corona Quarantaine Contact

Zit jij uit voorzorg in quarantaine of omdat je ziek bent? Of wil jij iemand een hart onder de riem steken deze dagen door te komen? KRO-NCRV vindt het belangrijk om naar elkaar om te kijken. Daarom brengt de omroep mensen in contact via het Corona Quarantaine Contact.

Via kro-ncrv.nl/corona kun je je gegevens achterlaten als je iemand wil bellen of aangeven dat je het leuk vindt door iemand gebeld te worden.

“In deze tijd van onzekerheid komt eenzaamheid veel harder binnen. Juist nu is het belangrijk dat mensen met elkaar in contact blijven” – KRO-NCRV presentatrice Lucille Werner

KRO-NCRV radioprogramma’s doen een oproep aan Nederlanders om zich aan te melden voor het Corona Quarantaine Contact. In de radioprogramma’s worden verhalen gedeeld zodat ook daar het gesprek op gang komt en blijft.

Minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink doet ook en oproep aan mensen met een beperking om te bellen.

“Ook al zijn veel mensen met een beperking sociaal geïsoleerd, het is belangrijk om elkaar te blijven spreken, contact met de wereld buiten je eigen huis te houden. Ik roep mensen met een beperking dan ook specifiek op om zich aan te melden bij dit Corona Quarantaine Contact” – Rick Brink

Samenwerking met hulplijn van Rode Kruis

Samen met de Hulplijn van het Rode Kruis hoopt KRO-NCRV nog meer mensen te bereiken die graag even gebeld willen worden. Ook kunnen mensen via het Rode Kruis extra advies of hulp krijgen omdat zij in quarantaine of thuisisolatie zitten. Mensen die daar behoefte aan hebben kunnen bellen met de Rode Kruis Hulplijn op 070-4455 888. Dit nummer is van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 9:00 – 21:00 uur en op zaterdag tussen 10:00-16:00 uur.