Initiatief in Zeist, Utrecht

iPad-cursus in Zeist

In de gemeente Zeist bieden de seniorenorganisaties KBO-PCOB en ASZ al meerdere jaren iPad-cursussen voor senioren. Ook deze zomer startte er een cursus.

‘Senioren kennis laten maken met de digitale wereld door de mogelijkheden van de iPad is erg waardevol. Zo bieden we leen-iPads aan voor mensen die geen iPad hebben. Zij kunnen hier een maand gebruik van maken. En we leren hen wat er kan, zoals e-mailen en foto’s maken, we bespreken websites en laten zelfs beeldbellen zien’, licht Peter van der Arend, één van de initiatiefnemers toe. ‘De cursussen zijn een groot succes, evenals de opfriscursussen.’

Ook gewoon gezellig

‘Het valt niet mee om het onder de knie te krijgen en alles te onthouden,’ vertelt een deelneemster, ‘maar de coaches zijn heel geduldig en herhalen de uitleg als dat nodig is. En het is ook gewoon erg gezellig. Ik ga graag naar de lessen toe.’

iPad lenen

Wie na de cursus de smaak te pakken heeft, kan gedurende een maand een iPad lenen om te oefenen en te ervaren of het thuis ook bevalt. Daarvoor zijn 20 iPads beschikbaar, waarvan de aanschaf mogelijk is gemaakt door een subsidie van de Stichting Ondersteuning Zorg en Welzijn Zeist en de Gemeente Zeist.

Wie wil kan daarna een iPad bestellen via het AMC Centre in Zeist, maar men is tot niets verplicht.

Iets voor jou?

KBO-PCOB heeft in de afgelopen jaren meer dan honderd tabletcoaches opgeleid met als doel om senioren ‘digivaardiger’ te maken. Zij leren senioren de weg kennen op het wereldwijde web, van Facebook tot online bankzaken en belastingaangifte. Deze dienst is bedoeld voor leden van KBO-PCOB. Meer informatie hier.

Bron: website KBO-PCOB