Initiatief door heel Nederland

Maatje zijn doet iets met je

Wandelmaatjes, leesmaatjes, boodschappenmaatjes, schuldhulpmaatje, kookmaatjes, sportmaatjes … Er zijn maatjes in allerlei soorten. Ook jij kan een maatje zijn, want er is altijd iemand die jouw hulp en aandacht kan gebruiken.

Door iemand tijd en aandacht te geven, geef je bijvoorbeeld iemand de kans zich minder eenzaam te voelen. Het mooiste? Als maatje en deelnemer verrijk je elkaars leven, want maatje zijn doet iets met je. Je geeft elkaar het gevoel ertoe te doen.

Joyce en Lisa

Zoals Joyce en Lisa, die hun verhaal vertellen op maatjegezocht.nl. Echte vriendinnen zijn ze geworden. Joyce (30) meldde zich aan als vrijwilliger bij [Buddies] HandicapNL, omdat ze vindt dat niemand eenzaam hoort te zijn. Ze werd gekoppeld aan Lisa (31), die de ziekte van Crohn heeft en daardoor thuis kwam te zitten. Het kostte haar veel sociale contacten.

Meer in real life aandacht

“We zijn er onvoorwaardelijk voor elkaar, in goede en slechte tijden. Ik weet zeker dat Lisa er ook altijd voor mij zal zijn”, zegt Joyce. “Het kostbaarste wat je iemand kan geven is je tijd. Als we minder op social media zitten en meer in real life aandacht aan elkaar besteden, dan maken we de wereld mooier.”

Wachtlijst voor een maatje

De klik is het belangrijkste. Wist je dat er zeker 57.000 Nederlanders op de wachtlijst staan voor een maatje? Met Maatjesgezocht brengt het OranjeFonds maatjesprojecten en maatjes samen. Je kunt kiezen voor kortdurend of langlopend project, van 3 maanden tot 2 jaar.

Meer informatie

Lijkt het je leuk je zelf in te zetten als maatje? Meer ervaringen van maatjes en deelnemers lezen? Kijk dan op maatjesgezocht.nl