Initiatief in Amsterdam, Noord-Holland

Ouderen bezoeken Van Gogh Museum op ‘Connection Day’

Op 25 juli waren bewoners van zorginstelling Cordaan te gast in het Van Gogh Museum voor een workshop leporello maken en tentoonstellingbezoek. Op deze speciale ‘Connection Day’ worden ouderen, voor wie het lastig is om zelfstandig kunst te beleven, in verbinding gebracht met het werk en leven van Vincent van Gogh door het museum in samenwerking met het bedrijf Hyundai.

De afgelopen twee edities van de Connection Day werden de Van Gogh-workshopmaterialen vanwege beperkende coronamaatregelen nog naar zorginstellingen gebracht.  Dit jaar konden de bewoners het museum bezoeken. Opgehaald werden ze door Hyundai.

Ouderenactiviteiten in het Van Gogh Museum
In vervolg op deze speciale dag konden ouderen en hun mantelzorgers deze zomer op 1 en 8 augustus deelnemen aan de creatieve workshop leporello maken. Daarbij wordt papier in zigzagvorm gevouwen en vervolgens beschilderd.

Het Van Gogh Museum biedt ook het hele jaar door speciaal voor ouderen ‘ Van Gogh Ontmoet:’ aan, museumbezoek met activiteiten en extra begeleiding (70+). Lees daar meer over hier

Bron: Van Gogh Museum