Initiatief door heel Nederland

Online werkconferentie ‘Hoe dan?’

De – online – landelijke werkconferentie HOE DAN? is een combinatie van een inspirerende UP! talkshow van een uur in de ochtend en interactieve werksessies en lezingen in de middag. HOE DAN? een initiatief van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid van het ministerie van VWS.

Beeld hoe dan uitnodigingOuder worden zonder eenzaamheid. Dat wil iedereen. Maar hoe dan? De werkconferentie is erop gericht om lokale samenwerking te stimuleren op het gebied van eenzaamheid bij ouderen. Inmiddels vonden 4 edities plaats.

Onderdelen zijn online terug te kijken. Of ga direct naar de editie van 10 november 2020 (gericht op Oost-Nederland) en de editie van 12 november 2020 (gericht op West-Nederland).

Ouder worden zonder eenzaamheid. Dat wil iedereen. Maar hoe dan?

Samenwerking

HOE DAN? is gericht op het vinden van nieuwe samenwerking op het gebied van eenzaamheid onder ouderen – lokaal. Vorig jaar stond HOE DAN? al in het teken van Noord- en Zuid-Nederland; op 10 en 12 november stonden de regio’s Oost en West centraal.

Nieuwe contacten

Tijdens het interactieve programma komen deelnemers in contact met aansprekende voorbeelden en gaan ze zelf actief aan de slag met een nieuw netwerk. Een garantie voor nieuwe contacten!

Voor wie

HOE DAN? is gericht op beleidsmakers, professionals uit overheid, zorg en welzijn, (sociaal) ondernemers, initiatiefnemers van maatschappelijke en culturele initiatieven, ouderen en vrijwilligers – die zich willen inzetten rond eenzaamheid onder ouderen. Deelname is gratis.

Uitgelicht

We lichten een paar onderdelen uit het programma uit:

De resultaten van de afzonderlijke werksessies ontvangen de betreffende deelnemers zelf.

VWS | UP!

HOE DAN? is een samenwerking van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en UP!, een landelijke beweging met een nieuwe kijk op ouder worden. De UP! talkshow wordt gepresenteerd door Hadassah de Boer.

Het is nog onbekend of er nieuwe edities komen. Blijf op de hoogt via de nieuwsflits van het actieprogramma. Abonneer je hier.