Toolkit

Communicatiemateriaal

Logo Eén tegen eenzaamheid

een tegen eenzaamheidHet logo Eén tegen eenzaamheid is ingevoerd om de herkenbaarheid van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid te vergroten. Wil je hem ook gebruiken in jouw aanpak tegen eenzaamheid? Graag!

Download hier het logo

Communicatiematerialen Week tegen Eenzaamheid

logo week tegen eenzaamheidHet logo van de Week tegen Eenzaamheid is in verschillende bestandsformaten beschikbaar.

Download het logo-pakket

Maak je eigen poster voor de Week tegen Eenzaamheid!

Een poster (of ook op te slaan als social beeld) is met onderstaande posters snel gemaakt. We hebben drie varianten met verschillend beeld. voorbeeld poster week tegen eenzaamhid

Handleiding: sla de gewenste poster op op je computer. Bewerk de tekst. Sla de bewerkte poster op. Daarna exporteer je de bewerkte poster als pdf (bijvoorbeeld om te printen) of jpg (bijvoorbeeld voor gebruik op social media). Na het exporteren is het niet meer mogelijk de tekst te bewerken.

NB: voor het gebruik van de invulbare pdf’s kan bijvoorbeeld het programma Adobe Acrobat Reader gebruikt worden. Je downloadt het (gratis) hier.

Concept-persbericht

Voor lokale activiteiten is een concept-persbericht beschikbaar. Aan te passen naar eigen inzicht.

Social media

Het ministerie plaatst geregeld een post over het actieprogramma op social media. Bijvoorbeeld over goede voorbeelden of een lokale aanpak. We versterken elkaar door berichten te delen.

Deel jouw initiatief #eentegeneenzaamheid
Deel jouw initiatief tegen eenzaamheid met hashtag #eentegeneenzaamheid. Daarmee verschijnt jouw twitterbericht op de homepage van deze website.

Deel of like posts
Onze posts verschijnen op de social accounts van het ministerie van VWS. Deel of like deze om de zichtbaarheid te vergroten.

Website eentegeneenzaamheid
Verwijs in jouw berichten ook naar deze website. Daarmee vergroot je de zichtbaarheid van het actieprogramma! Bijvoorbeeld: “Kijk wat jij kunt doen tegen eenzaamheid op www.eentegeneenzaamheid.nl #eentegeneenzaamheid”