Toolkit

Communicatiemateriaal

Samen maken we de beweging Eén tegen eenzaamheid sterker. We zetten daar ook communicatie voor in. Onderstaande materialen hebben we momenteel beschikbaar. Vragen over de communicatietoolkit? Neem contact op met het programmateam via bestrijdeneenzaamheid@minvws.nl.

 

Concept-persbericht voor gemeenten die zich aansluiten

We stellen gemeenten die zich bij Eén tegen eenzaamheid aansluiten een concept-persbericht beschikbaar. Download hem hieronder. We denken graag mee over een mooi tekenmoment voor een foto bij het bericht.

Logo Eén tegen eenzaamheid

een tegen eenzaamheidHet logo Eén tegen eenzaamheid is ingevoerd om de herkenbaarheid van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid te vergroten. Wil je hem ook gebruiken in jouw aanpak tegen eenzaamheid? Graag!

Download hier het logo

Beeld infographic een tegen eenzaamheidInfographic Eén tegen eenzaamheid

Het actieprogramma in één oogopslag.

Download de infographic (pdf)

 

FactsheetEenzaamheidFactsheet Eenzaamheid in acht

Kort en bondig de belangrijkste informatie over eenzaamheid.

Download de factsheet (pdf)

Signaleringskaart Eenzaamheid

Hoe eerder eenzaamheid wordt (h)erkend, hoe meer je kunt doen voor jezelf of een ander. Op deze kaart vind je signalen en gesprekstips om eenzaamheid bespreekbaar te maken.

Download de signaleringskaart (pdf)

TV-spots

Zomercampagne-spot (versie 2019)

VROUW: Goed, Johan. Je ziet me over vier weken weer, want ik ga met vakantie, hè?
O, ja. Ja, ja.
-Tot na de zomer.

(Voor het raam zwaait Johan sip naar twee mensen bij een auto. Later loopt hij somber over straat en stopt bij een deur waarop een briefje hangt met: wegens vakantie gesloten. Beeldtekst: 1 op de 6 ouderen is eenzamer tijdens de vakantieperiode.)

DROEVIGE MUZIEK

VOGELS FLUITEN

Theo.
-Hai, Johan.

(Beeldtekst: Daarom speelt Johan wekelijks met zijn neef Theo jeu de boules.)

Alles goed met je?
VOICE-OVER: Iedereen kan iets doen tegen eenzaamheid.
Kijk op eentegeneenzaamheid.nl.

De algemene tv-spot kun je bekijken op YouTube:

Communicatiematerialen Week tegen Eenzaamheid

logo week tegen eenzaamheidHet logo van de Week tegen Eenzaamheid is in verschillende bestandsformaten beschikbaar.

Download het logo-pakket

Maak je eigen poster voor de Week tegen Eenzaamheid!

Een poster (of ook op te slaan als social beeld) is met onderstaande posters snel gemaakt. We hebben drie varianten met verschillend beeld. voorbeeld poster week tegen eenzaamhid

Handleiding: sla de gewenste poster op op je computer. Bewerk de tekst. Sla de bewerkte poster op. Daarna exporteer je de bewerkte poster als pdf (bijvoorbeeld om te printen) of jpg (bijvoorbeeld voor gebruik op social media). Na het exporteren is het niet meer mogelijk de tekst te bewerken.

NB: voor het gebruik van de invulbare pdf’s kan bijvoorbeeld het programma Adobe Acrobat Reader gebruikt worden. Je downloadt het (gratis) hier.

Social media

Het ministerie plaatst geregeld een post over het actieprogramma op social media. Bijvoorbeeld over goede voorbeelden of een lokale aanpak. We versterken elkaar door berichten te delen.

Deel jouw initiatief #eentegeneenzaamheid
Deel jouw initiatief tegen eenzaamheid met hashtag #eentegeneenzaamheid. Daarmee verschijnt jouw twitterbericht op de homepage van deze website.

Deel of like posts
Onze posts verschijnen op de social accounts van het ministerie van VWS. Deel of like deze om de zichtbaarheid te vergroten.

Website eentegeneenzaamheid
Verwijs in jouw berichten ook naar deze website. Daarmee vergroot je de zichtbaarheid van het actieprogramma! Bijvoorbeeld: “Kijk wat jij kunt doen tegen eenzaamheid op www.eentegeneenzaamheid.nl #eentegeneenzaamheid”