Goede Buren + Goed Gesprek

Goede Buren is een documentaire over eenzaamheid onder ouderen in Rotterdam. Centraal staan de huisbezoeken, die vrijwilligers Ada (59) en Wilma (70) afleggen.

Goed Gesprek

De makers van de documentaire hebben voorjaar 2019 de film op verschillende plekken getoond en daarna met de kijkers een Goed Gesprek gevoerd. De documentaire biedt een realistisch, concreet handvat voor dit Goede Gesprek – een toegankelijke manier om met collega’s, buurtgenoten, vrienden of vrijwilligers over de aanpak van eenzaamheid te praten.

Goede Buren is geen film die zegt hoe het moet, wat goed of fout is, maar is een film die vragen stelt en uitnodigt tot discussie.

De makers deden dit al in de gemeenten Rotterdam, Den Bosch, Kerkrade, Lansingerland, Amsterdam, Utrecht, Haarlem, Venlo, Amersfoort en Zoetermeer. Je kunt hen vragen ook voor jou een vertoning met gesprek te organiseren.

Meer informatie

Lees de brochure Goede Buren + Goed Gesprek (pdf) en Checklist voor een Goed Gesprek (pdf).

Zie ook Goedeburen-film.nl.

Heb je vragen over de mogelijkheden, de kosten of wil je advies met betrekking tot een vertoning van Goede Buren of een Goed Gesprek? Neem dan contact op met producent Basalt Film via goedeburen@basaltfilm.nl.