Initiatief door heel Nederland

Nationale Thuisbingo

Elke woensdagmiddag kun je mee doen aan bingo via internet. Zorgbedrijf FocusCura bood dit al jaren aan haar cliënten voor beeldzorg aan, maar heeft haar online platform nu omgebouwd dat het meer dan 100.000 spelers aan kan. En daar gaat het dan met de ‘Nationale Thuisbingo’ ook voor!

Daarvoor werkt FocusCura onder meer met KBO-PCOB samen. Voor leuke prijsjes en goede gesprekken, die aan de thuisbingo zijn gekoppeld.

Raoul Zaal, directeur FocusCura: “Bingo spelen is ontzettend leuk, maar waar het echt om gaat is dat we persoonlijk contact hebben met deze ouderen. Een kort gesprek kan al veel voor iemand betekenen.”.

Manon Vanderkaa, directeur KBO-PCOB: “Het is fantastisch dat we ons netwerk van actieve senioren kunnen inzetten. Veel activiteiten en vrijwilligerswerk liggen nu stil, maar dit kunnen onze leden wel doen. Zo kunnen we van betekenis zijn voor elkaar. Juist nu.”

Volgens FocusCura zou 100.000 bingo-spelers een wereldrecord betekenen.

Tijdens de bingo heeft men ook de mogelijkheid om zich aan te melden voor een gesprek van mens tot mens, met de vrijwilligers van KBO-PCOB.

Geeft een bingo-speler zichzelf op via de ‘Bel mij-knop’, dan zal een vrijwilliger de speler in de loop van de week een keer bellen voor een menselijk gesprek; dat mag zomaar voor de gezelligheid of als men eens het hart wil luchten.

Kijk op denationalethuisbingo.nl