Initiatief door heel Nederland

Oma’s Soep nu aan huis

Door het kopen van een soeppakket kun je bijdragen aan het steunen van ouderen. Voor elk pakket dat je van Oma’s Soep koopt, brengt de sociale onderneming een oudere een soepje (of twee).

Door het hele land vind je Oma’s Soep in 240 winkels van Albert Heijn. Amsterdammers kunnen ook een ‘soepabonnement’ nemen, en de soep wordt dan bij je thuisbezorgd.

Samen koken

Bij Oma’s Soep koken doorgaans ouderen en jongeren samen. Vooralsnog in Amsterdam, Groningen, Utrecht en Rotterdam. Dat doen ze met overgebleven groenten van een lokale groenteboer of supermarkt.

Nu even niet

Maar dat samen koken kan even niet. Ouderen blijven thuis. De jongeren koken wel nog, in shifts van drie en op afstand van elkaar. Dat doen ze in Amsterdam. De soep brengen zij vervolgens naar hun oudere maatjes thuis. Door de verkoop van soep kunnen ze meer doen.

Max’ oma

Jeugdvrienden Max en Robert bedachten Oma’s Soep. Max’ oma Grootje maakte op kerstavond van 2016 haar vertrouwde bouillonsoep. Zij vertelde Max dat ze zich soms wat eenzaam voelt en graag vaker samen soep wil maken. Helaas woont haar familie te ver weg en zijn steeds meer vrienden niet zo mobiel. Robert zag bij zijn studie geneeskunde ook meer eenzaamheid bij ouderen.

Jong en oud

Oma’s Soep wil door heel Nederland jong en oud samenbrengen, met als duurzame bijkomstigheid ook minder voedsel te verspillen.

Sociale onderneming

Deelname is voor ouderen en jongeren gratis. Dat kan met de steun van verschillende fondsen. Oma’s Soep streeft ernaar om als sociale onderneming op eigen benen te staan. Daarom is er een ‘Oma’s soep B.V.’, die soep verkoopt aan horeca, via Albert Heijn, events en catering. Wanneer de B.V. winstgevend wordt, zal deze winst worden gebruikt om Stichting Oma’s Soep te financieren en de sociale impact te vergroten.

Meer informatie

Kijk op de website van Oma’s Soep