Initiatief door heel Nederland

Ook in de zomer: “Het is belangrijk om contact te hebben met andere mensen”

De buurtrestaurants van Resto VanHarte zijn bijna de hele zomer open. Op die manier blijven mensen met een klein sociaal netwerk ook in de zomer in contact met anderen. Zoals Anke (70).

Anke : “Ik woon alleen, heb geen kinderen en woon in een woongemeenschap. Met mijn familie heb ik goed contact, maar die wonen allemaal buiten Rotterdam. Om ook andere mensen te ontmoeten en gezellig samen te eten ga ik twee keer in de week naar Resto VanHarte. Bij Resto VanHarte vind ik gezelligheid en voel ik me welkom. Als ik niet naar Resto VanHarte zou gaan, zou ik me wellicht alleen voelen. Het is belangrijk om contact te hebben met andere mensen.”

“Ik vind het leuk om samen met anderen dingen te ondernemen. Ik ben bijvoorbeeld actief op het gebied van kunst en cultuur. Bij Resto VanHarte draag ik tussen de gangen wel eens gedichten voor. Daarnaast zing ik bij een koor. Maar dat stopt in de zomer. Er ligt veel stil in de vakantieperiode.”

“Gelukkig is er in de zomer ook genoeg te doen, bijvoorbeeld op het gebied van kunst en cultuur. Ik neem dan contact op met anderen, bijvoorbeeld de mensen die ik bij Resto VanHarte ontmoet. Ik zoek dan uit wat er te doen is en vraag mensen om gezellig mee te gaan. Samen dingen doen, is immers gezelliger dan alleen.”

Speciale zomeractiviteiten bij Resto VanHarte

Gasten van Resto VanHarte kunnen zich in de zomer ook aanmelden voor Zomertafels. Het enige wat ze hoeven te doen is aangeven wat ze leuk vinden om te doen in de zomer, bijvoorbeeld wandelen, (bord)spelletjes doen of samen koffiedrinken. Resto VanHarte brengt mensen met dezelfde hobby’s en interesses vervolgens bij elkaar: fysiek aan tafel en, indien gewenst, in een Whatsappgroep. Op die manier kunnen gasten elkaar in de zomer ook buiten de Resto-avonden om blijven zien.

Lees meer bij Resto VanHarte. Bijvoorbeeld waar je een buurtrestaurant kan bezoeken.