Initiatief door heel Nederland

Samen voetbalherinneringen ophalen

Bij Football Memories kletsen ouderen samen lekker over voetbal. Net als vroeger.

Samen voetbalherinneringen ophalen. Dat is de essentie van het initiatief Football Memories. Ouderen ontmoeten elkaar in het stadion waar ze onder leiding van vrijwilligers herinneringen ophalen aan het rijke voetbalverleden van hun favoriete club. Elke sessie duurt 90 minuten met een kwartier theepauze. Voor veel deelnemers zijn sociaal contact als deze niet meer zo vanzelfsprekend.

“Soms vergeet ik wat. Maar niet als het over voetbal gaat.” – ex-profvoetballer Jimmy Calderwood

Football Memories brengt kwetsbare ouderen – vooral mannen – weer in verbinding met de samenleving door betekenisvolle ontmoetingen tot stand te brengen. Mantelzorgers zien hun naasten opleven en hebben steun aan elkaar.

Hoe het werkt? Deelnemer Kees en zijn zoon Johan vertellen erover in dit filmpje op Youtube!

Football Memories in heel Nederland

Willem II startte in 2018 als eerste club in Nederland met Football Memories. Inmiddels zijn er al veertien clubs actief, zowel prof- als amateurclubs. Stichting Football Memories Nederland biedt vanuit een landelijk kader professionele ondersteuning bij het opzetten van het programma. Doel is om Football Memories breed in Nederland in te voeren en zo vele ouderen die niet op eigen kracht naar het voetbal kunnen, bij het programma te betrekken. Football Memories laat ouderen weer meedoen en erbij horen in de samenleving.

Meer informatie

Deelnemers en vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij de aangesloten clubs, kijk op www.footballmemories.nl welke clubs meedoen.

Clubs die zich willen aansluiten bij Football Memories kunnen vrijblijvend contact opnemen met Football Memories-oprichter Arjen Pijfers.

Foto: Toin Damen via Stichting Football Memories