Initiatief door heel Nederland

Kijk hier voor oproepjes en zet je in voor iemand in je buurt

Je wil iets doen voor iemand in je buurt, maar je weet niet wie daar behoefte aan heeft? Dan is NLvoorelkaar.nl de uitkomst. Het platform staat boordevol oproepjes.

Kijk op www.nlvoorelkaar.nl voor wie jij je kan inzetten.

We zien Lily (46) in een veld vol zonnebloemen fotograferen.
Lily: “Ik doe soms mee met de gelukswandelingen van NLvoorelkaar. En heel vaak zijn mensen bang van: o vrijwilligerswerk, dan ga je onbetaald andere dingen doen. Nee, het is juist mooi om open te staan en te geven”.
We zien Lily bij Joke (85) aankomen. Joke zit in een rolstoel. Ze kletsen gezellig en starten een wandeling, waarbij Lily Joke voortduwt.
Joke: “Liefde geven, liefde nemen, daar draait alles om. Dat naar buiten gaan, dat is zo heerlijk. Ik kijk hier echt naar uit”.
We zien Joke en Lily samen met andere mensen wandelen door de stad en vervolgens door een park.
Lily: “Het zijn soms hele kleine dingen die je kan doen wat mensen blijer maakt. Het is gewoon dat je mensen leert kennen. Dat is het belangrijkst. En ook met andere ogen naar andere mensen kijkt”.
We horen de voice-over: “Een klein gebaar kan het verschil maken. Kijk wat jij kunt doen op eentegeneenzaamheid.nl”.

Op NLvoorelkaar.nl staan oproepjes van mensen uit jouw buurt op om bijvoorbeeld samen te gaan wandelen, in de tuin te werken, spelletjes te spelen of … wat niet eigenlijk? Omdat ze het niet meer alleen kunnen. Of omdat samen ook gewoon leuker is.

Een klein gebaar kan het verschil maken. Ga jij wat doen met iemand uit de buurt?

‘Een leuke afwisseling’

Lily: “Het zijn soms hele kleine dingen die je kan doen, wat mensen blijer maakt. Wandelen met Joke zorgt voor een leuke afwisseling.”

Kijk op www.nlvoorelkaar.nl voor wie jij je kan inzetten.

Eén tegen eenzaamheid

Deze video is onderdeel van de campagne Een klein gebaar kan het verschil maken. De campagne is onderdeel van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om eenzaamheid in Nederland te verminderen. Ook jij kunt vandaag iets betekenen voor iemand die zich eenzaam voelt. Kijk hier hoe